Slavnosti slunovratu opět v lesním divadle na Martinské stěně

V sobotu dne 19. června 2010 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách opět konalo představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.

Na Slavnostech slunovratu vystoupilo divadlo Rolnička se svým představením především pro malé diváky Loupežnická pohádka a poté zahrála oblíbená liberecká bluesová kapela Pohromadě na přehradě. Před začátkem představení si mohli všichni malí návštěvníci projít pohádkový les, který jim připravil Turistický oddíl Kletr. Vstup pro všechny diváky, kterých příznivé počasí přilákalo několik desítek, byl již tradičně zcela zdarma, jelikož akce byla finančně podpořena z Kulturního fondu statutárního města Liberec.

Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách a návštěvníky k ní zavede modrá turistická značka.

V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.

Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

Pozvánka>>>

Odkaz na polohu vyhlídky v Googleearth

Fotografie z akce zde>>>

rok 2009