Slavnosti slunovratu se vydařily

V sobotu dne 22. června 2013 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách opět konalo představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.

Na slavnostech vystoupilo divadlo Rolnička s loutkovým divadlem a představením Barevná pohádka, T. O. Jizerský bodlák předvedl ukázky skotských tanců a zapojil i přítomné diváky. V průběhu akce hráli liberečtí muzikanti ze skupiny Namodro v rytmu bluegrassu a country. Před začátkem představení si mohli všichni malí návštěvníci projít pohádkový les. Akce se zúčastnilo několik desítek návštěvníků, především rodiny s dětmi. Vstup pro všechny byl již tradičně zcela zdarma, jelikož akce byla finančně podpořena Lesy ČR, s. p.
Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách a návštěvníky k ní zavede modrá turistická značka. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.
Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky. V posledních letech lesní divadlo opět ožívá a především díky aktivním obyvatelům Kateřinek se tu konají nejen představení pořádaná Jizersko-ještědským horským spolkem.

Fotografie z akce zde>>>is.jpg

Fotografie z předchozích akcí:

rok 2012
rok 2011