Slavnosti slunovratu 2009

V sobotu dne 20. června 2009 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách opět konalo představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.
Na Slavnostech slunovratu si nejprve mohli nejmenší návštěvníci projít pohádkový les, který pro ně připravil Turistický oddíl Kletr a poté již mohli sledovat divadlo Rolnička, které jim předvedlo Dračí pohádku. Poté vystoupila liberecká bluesová kapela Pohromadě na přehradě. Původně ohlášená skupina Namodro bohužel vzhledem k nemoci nevystoupila. Vstup pro všechny byl již tradičně zcela zdarma, jelikož akce byla finančně podpořena z Kulturního fondu statutárního města Liberec. Akce se zúčastnily téměř dvě stovky návštěvníků a setkala se s velkým ohlasem malých i velkých návštěvníků.

Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.
Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

Pozvánka a program ke stažení zde>>>

Fotografie z akce zde>>>

Od 10.00 hodin pořádalo ZO ČSOP Kateřinky 2. ročník Kateřinského běhu slunovratu. Pozvánka na akci ke stažení zde>>>