Ročenka Jizersko-ještědského horského spolku 2006

Jednalo se o sborníky dodnes sloužící jako významný zdroj informací o horách v našem regionu. Vydávání této ročenky skončilo se zánikem DGV ve čtyřicátých letech minulého století. Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS) se v roce 2002 rozhodl tuto tradici obnovit a v březnu 2003 vydal svou historicky první ročenku, která svým pojetím vychází ze svých předchůdkyň vydávaných DGV. Ročenka JJHS 2006 je celá věnována především 10-ti letům trvání Jizersko-ještědského horského spolku.


Ten byl založen v roce 1996 a jeho hlavním posláním je ochrana přírody a krajiny, podpora šetrného turistického ruchu a propagace hor v našem kraji. Za 10 let své existence spolek odvedl obrovské množství práce: v horách kosí louky, značí rezervace, staví oplocenky, buduje naučné stezky, opravuje vyhlídky, vydává úspěšné vlastivědné a přírodovědné publikace, pořádá společenské akce... A o tom všem se čtenáři dočtou v nové ročence. V ročence je také otištěn velice zajímavý obsáhlý rozhovor s čestným členem JJHS Miloslavem Nevrlým doplněný několika unikátními fotografiemi. Zajímavé, zatím nikde neotištěné, černobílé i barevné fotografie je možno nalézt i v dalších článcích ze spolkové činnosti. Ročenka je zpracována tak, aby monitorovala celých deset let činnosti JJHS způsobem zajímavým i pro čtenáře mimo okruh členů a příznivců JJHS. Bezpochyby tedy zaujme všechny milovníky Jizerských hor a Ještědu, pro které bude jistě cenným zdrojem informací.


Členové JJHS, kteří mají zaplaceny členské příspěvky na rok 2007, mají nárok na jeden kus ročenky zdarma. Ročenka začne být distribuována na výroční členské schůzi dne 31. 3. 2007. Pro ostatní zájemce bude ročenka k dostání od 2. 4. 2007 za 130 Kč v kanceláři JJHS (Nerudovo nám. 108/1, Liberec 1, 1. patro budovy restaurace Černý kůň, tel. 485 109 717, horskyspolek@volny.cz), kde je možné si ji objednat také na dobírku. Ročenka bude dále distribuována do všech dobrých knihkupectví v kraji.

Leave Comments

C
Komentujte jako první