Slavnosti slunovratu opět na Martinské stěně

Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.


Na Slavnostech slunovratu si nejprve mohli nejmenší návštěvníci projít pohádkový les, který pro ně připravil Turistický oddíl Kletr a poté již mohli sledovat divadlo Rolnička s loutkovým představením „Strašidelná" barevná pohádka. Celou akci ukončila příjemnou muzikou bluegrassová skupina Namodro. Vstup pro všechny byl již tradičně zcela zdarma, jelikož akce byla finančně podpořena z Kulturního fondu statutárního města Liberec. Akce se zúčastnilo více jak 150 návštěvníků a setkala se s velkým ohlasem malých i velkých návštěvníků.


Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.


Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

Leave Comments

C
Komentujte jako první