Výroční výlet

A jelikož se povětšinou pro mnohé z nás jedná o zpravidla poslední možnost setkání s přáteli a kamarády v pomalu končícím roce, nebývá o „účastníky zájezdu“ nouze. Jeden z posledních dnů, než otěže převezme paní zima a naše hory nadobro pokryje sněhová peřina, je tak vyplněn radostným smíchem, kořalkou, dobrou náladou a všeobecným veselým…


Akce se konala dne 28. listopadu 2009, kdy počasí bylo s ohledem na datum a roční období vcelku příznivé. Celkem nás bylo asi třicet, vyráželo se vlakem z Liberce do Hejnic a už po cestě se někteří z nás posilňovali na následující náročný výlet, vedoucí kolem Farské louky, podél Kamene osvobození, se strmým stoupáním na Viničnou cestu. Vskutku vyčerpávající výkon podali přítomní členové a příznivci JJHS během tohoto dne. Vždyť celou trasu jsme, s vidinou pohoštění, zvládli za asi dvě hodiny!


Společným cílem byla, nám všem dobře známá, hospůdka U Kozy, kde mistr kuchařský i výčepní pro nás připravil největší speciality jakým jsou uzená kolena, grilovaná kuřata, klobásy „Kraken“ či bramborové placky.


K dobré náladě též přispělo muzikantské vystoupení pod velením Petra Ferdyše Poldy a dobré humpolecké pivečko. Hodiny rychle ubíhaly, hladina v soudcích klesala a v krvi některých stoupala až pomalu nadešel čas loučení.


Závěrem lze říct, že výroční výlet byl vskutku vydařený a je tak nejlepší pozvánkou na následující ročník. Trasa bude asi opět velmi podobná té předešlé a stejně náročná, ale v předvánočním čase jde spíš něž o trhání rekordů v počtu ušlých kilometrů nebo v množství zdolaných výškových metrů o setkání s dobrými lidmi a zasloužené posezení ve vyhřátém lokále s přátelskou atmosférou.

Leave Comments

C
Komentujte jako první