Slavnosti slunovratu na Martinské stěně 2013

Akci organizuje Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.


Na slavnostech vystoupí divadlo Rolnička s nafukovacím divadlem a představením Barevná pohádka, T. O. Jizerský bodlák předvede ukázky skotských tanců a poté zahrají liberečtí muzikanti ze skupiny Namodro v rytmu bluegrassu a country. Před začátkem představení si mohou všichni malí návštěvníci projít pohádkový les, který jim připraví Turistický oddíl Kletr. Návštěvníci se mohou také těšit na ukázky skotských tanců. Vstup pro všechny je již tradičně zcela zdarma, jelikož akce je finančně podpořena Lesy ČR, s. p.. Pohádkový les začíná ve 13.30 hodin a divadelní představení pak v 15.00 hodin.


Pořadatelé prosí všechny návštěvníky, aby na místo ani do ulice U Lesního divadla nevjížděli automobily. Není tu možnost parkování ani otáčení vozidel. Pro dopravu na místo doporučujeme MHD autobus č. 13 do zastávky Pod Záložnou. Parkování je možné v ulici Kateřinská.


Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách a návštěvníky k ní zavede modrá turistická značka. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.


Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

Leave Comments

C
Komentujte jako první