Borci opět nesli sudy na Ještěd

Závody ve vynášení sudů piva spočívají jednoduše v tom, že závodníci vynášejí na zádech 50litrové sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se posedmé konala i dámská a potřetí i juniorská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy.


I přes ne příliš příznivé počasí se závodů zúčastnil rekordní počet účastníků: 8 mužů, 3 ženy a 2 dorostenci a všichni soutěž zdárně dokončili a vynesli 50litrové, respektive 15litrové, sudy na zádech až na vrchol Ještědu.


V mužské kategorii zvítězil ve výborném čase 42:08 Zdeněk Pácha, svůj rekord 37 minut z roku 2013 však nepřekonal. Druhý skončil Milan Marhan a třetí byl Radim Třešňák. Dále je následovali David Látr, Kryštof Polák, Petr Ivanič, Pavel Řezníček a Jan Čejka.


V ženské kategorii zvítězila Zuzana Kocumová v neuvěřitelném čase 29:02, kterým vytvořila absolutní rekord soutěže. Ten doposud držela Jana Chocholoušková časem 31:40 z roku 2008. Druhá skončila Jana Skrbková ve výtečném čase 31:15. Třetí pak došla Veronika Paříková v čase 43:02.


Mezi dorostenci zvítězil Jiří Brázda v čase 33:25 a vytvořil opět rekord této kategorie. Druhý skončil Jakub Stránský v čase 39 minut.


Ceny pro závodníky věnovala společnost Ještěd, s. r. o., - provozovatel hotelu Ještěd a Liberecký kraj.

Leave Comments

C
Komentujte jako první