Na Ještěd se opět nosily sudy

V sobotu dne 17. 9. 2016 pořádal Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS) již třináctý ročník závodů ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu v rámci oslav Ještědu. Závody se konají s jednou výjimkou pravidelně od roku 2003. Závody ve vynášení sudů piva spočívají jednoduše v tom, že závodníci vynášejí na zádech plné 50litrové sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se podeváté konala i dámská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy.


I přes nepříznivou předpověď počasí se závodů zúčastnilo pět mužů a dvě ženy. Jednalo se až na jedinou účastnici, která se účastnila závodů poprvé, o zkušené borce, kteří již většinou závody dokázali v minulosti i vyhrát.


V mužské kategorii zvítězil vítěz posledních tří ročníků ve výborném čase 00:42:24 Zdeněk Pácha a zaostal tak za svým vlastním rekordem 00:37:00 z roku 2013. Druhý skončil Milan Marhan a třetí byl Ondřej Pleštil. Dále je následovali Petr Schneider (vítěz úplně prvního ročníku z roku 2003) a Radim Třešňák (rekordman v počtu výstupů na vrchol Ještědu během 24 hodin).


V ženské kategorii zvítězila Zuzana Kocumová v neuvěřitelném čase 00:27:05, překonala tak svůj loňský čas o více jak minutu a vytvořila nový absolutní rekord soutěže. Druhá skončila Markéta Baňková v čase 00:56:50.


Ceny pro závodníky věnovala společnost Ještěd, s. r. o., - provozovatel hotelu Ještěd, České Radiokomunikace, a. s., a Liberecký kraj.

Leave Comments

C
Komentujte jako první