Okolí buku s obrázkem  Bolestné Panny Marie v sedle Na Výpřeži již nehyzdí černá skládka

Více než 11 roků uplynulo ode dne kdy byl památný buk v sedle Na Výpřeži znovu osazen obrázkem Bolestné Panny Marie. Stalo se tak 17. listopadu 2004 za poměrně velké slávy, kdy kromě členů spolku Drobné památky Severních Čech z České Lípy a JJHS byl přítomen i pan Jan Nepomuk Jiřiště, který obrázek před zavěšením na strom požehnal.


Na tuto drobnou památku upozorňuje i informační tabule na parkovišti Na Výpřeži, kterou zde v roce 2006 instaloval JJHS v rámci akce „Obnova značení přírodní památky Terasy Ještědu".


Jaké asi překvapení zažívali návštěvníci, když někdy od podzimu minulého roku, nalezli pod památným bukem takřka kompletní ložnici, v blízkém okolí pak ještě ledničku a několik pneumatik.


Díky iniciativě našich dvou členů Michala Vinaře a Leoše Vašiny ml. je tomu již naštěstí jinak, skládka je odstraněna a my pevně věříme, že se podobná iniciativa na tomto místě již nebude muset nikdy opakovat. Rádi bychom touto cestou vyjádřili našim členům Michalu Vinařovi a Leoši Vašinovi ml. pochvalu.

Leave Comments

C
Komentujte jako první