Vynášení sudů piva na Ještěd 2011

Závody ve vynášení sudů piva jsou jednoduše o tom, že závodníci vynášejí na zádech 50litrové sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se počtvrté konala i dámská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy.


Závodů ve vynášení sudů piva se zúčastnilo 5 mužů a 1 žena a všichni soutěž zdárně dokončili a vynesli 50litrové, respektive 15litrové, sudy na zádech až na vrchol Ještědu. Ve výborném čase 48 a půl minuty zvítězil vítěz minulého ročníku Ondřej Pleštil, který o 46 minut porazil druhého Petra Beitla. Rekord 39 minut, který vytvořil Milan Marhan v roce 2006 však nepadl. Třetí skončil Petr Ivanič, následoval ho Stanislav Jelínek a Marek Řeháček.


Jedinou účastnicí ženské kategorie byla Romana Prošková, která zdolala vrchol v čase 1 hodina a 5 a půl minuty. Rekord v této kategorii vytvořila v roce 2008 Jana Chocholoušková v čase 31:40.


Ceny pro závodníky v podobě poukazů na ubytování v hotelu Ještěd a útratu v restauraci pro závodníky poskytla společnost Ještěd, s. r. o., - provozovatel hotelu Ještěd.

Leave Comments

C
Komentujte jako první