Soutěž ve vynášení sudů piva na Ještěd 2012

Závody ve vynášení sudů piva jsou jednoduše o tom, že závodníci vynášejí na zádech 50litrové sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se popáté konala i dámská a nově i juniorská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy.


Závodů ve vynášení sudů piva se zúčastnilo 5 mužů a 2 ženy a jeden dorostenec a všichni soutěž zdárně dokončili a vynesli 50litrové, respektive 15litrové, sudy na zádech až na vrchol Ještědu. Ve výborném čase 44 minut zvítězil Milan Marhan, svůj absolutní rekord 39 minut z roku 2006 však nepřekonal. Porazil však o více jak 6 minut vítěze minulého ročníku Ondřeje Pleštila. Třetí skončil Martin Záruba, následoval ho Jan Srp a Jan Hlaváček.


V ženské kategorii zvítězila Věra Tomková v čase 56:25, druhá skončila Romana Prošková, která zdolala vrchol v čase 1 hodina a 8 minut 58 sekund. Rekord v této kategorii vytvořila v roce 2008 Jana Chocholoušková v čase 31:40.


Letos poprvé se závodu zúčastnil i dorostenec - patnáctiletý Jakub Stránský, který vynesl na zádech patnáctilitrový sud nealkoholického piva ve výborném čase 48:28.


Ceny pro závodníky v podobě poukazů na ubytování v hotelu Ještěd a útratu v restauraci pro závodníky poskytla společnost Ještěd, s. r. o., - provozovatel hotelu Ještěd.

Leave Comments

C
Komentujte jako první