Nové rekordy na Ještědu

Závody ve vynášení sudů piva jsou jednoduše o tom, že závodníci vynášejí na zádech 50litrové sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se pošesté konala i dámská a podruhé i juniorská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy.


I přes ne příliš příznivé počasí se závodů zúčastnil rekordní počet účastníků: 7 mužů, 3 ženy a jeden dorostenec a všichni soutěž zdárně dokončili a vynesli 50litrové, respektive 15litrové, sudy na zádech až na vrchol Ještědu. Ve výborném čase 37 minut zvítězil Zdeněk Pácha a překonal tak rekord Milana Marhana 39 minut z roku 2006. Ten skončil druhý v čase 41:12 a třetí byl Ondřej Pleštil v čase 41:27. Dále je následovali Radim Třešňák, Kryštof Polák, Petr Beitl a Marek Řeháček.


V ženské kategorii zvítězila Jana Skrbková ve výborném čase 32:00 a téměř vyrovnala rekord, který vytvořila v roce 2008 Jana Chocholoušková v čase 31:40. Druhá skončila Veronika Paříková v čase 43:00 a třetí Věra Tomková v čase 58:30.
Šestnáctiletý Jakub Stránský, který měl kategorii sám pro sebe, vynesl na zádech patnáctilitrový sud ve výborném čase 41:12.


Ceny do soutěže věnoval provozovatel hotelu Ještěd, společnost Ještěd spol. s r. o., v celkové hodnotě 15 tis. Kč pro 3 nejlepší v mužské i ženské kategorii. První cena byla víkend na Ještědu s večeří pro dva. Každý účastník získal dárek od pivovaru Konrad (piva se speciální ještědskou etiketou).

Leave Comments

C
Komentujte jako první