Pozvánka na 2000 Ještědů

Současně se omlouvám za nevhodný termín těsně před svátky, je to dáno zpožděním kvůli úrazu a také situací v rodině. Pokud někdo bude mít zájem o společný výstup v jiném termínu, je možné rovněž na Silvestra výstup č. 2 011 a 1. ledna 2012 v rámci „Novoročních výstupů" Lokomotivy Liberec výstup č. 2 012. Potom pravděpodobně už skončím. (Ne, že bych snad dostal rozum, to nepřipadá v úvahu, ale neodbytně se hlásí sešlost věkem a už teď „melu z posledního!").


Sraz zájemců: Čtvrtek 22. 12. 2011 v 11.00 v pivnici „Čerti na Ještědu"(konečná tram.č.3)

Program: Prezentace, tankování paliva pro alkoholiky, poslední pomazání pro věřící.


Výstup na vrchol po přímé trase pod lany. Pietní zastávka u pamětní desky Vladimíra Ježka pod vrcholem, vzpomínka s minutou ticha.Společná fotografie na vrcholu a posezení v restauraci pro ty, kterým se podaří vystoupit až nahoru. Možnost získání jubilejního certifikátu o výstupu s Ještědmanem č. 2000. Po vzájemném přání „Šťastných a veselých" individuelní návrat zpět (lanovkou, pěšky, na lyžích, saních či pekáči, eventuelně taxi nebo saněmi HS pro unavené).


Různé:Výstup se bude konat za každého počasí s výjimkou extremních situací (padání trakařů, nečekaná erupce Ještědu, tsunami z Nisy či jaderná katastrofa a p.) Individuelní pozvánkou jsou zváni zástupci medií, rodinní příslušníci a vedení JJHS. Ostatní členové spolku, kamarádi a další veřejnost oznámením v tisku a na stránkách JJHS. Rezervace míst není zajištěna.


Pro možnost oznámení eventuelních změn nebo storna akce doporučuji sdělit zájem o účast s uvedením č. mobilu nebo e-mailu na níže uvedenou adresu:jiri.manek@cmail.cz


Vysokohorské úrazové pojištění, náklady na ošetření v záchytné stanici, hledací akci HS jakož i veškeré občerstvení si hradí každý účastník sám, neboť dotace EU nebyla udělena ani ministr Kalousek neuvolnil potřebnou částku z přebytku státního rozpočtu.


Pozor: Je nutné počítat s delší dobou výstupu s ohledem na věk a celkovou zchátralost jubilanta. Při jeho eventuelním dobrém zdravotním stavu a příznivých povětrnostních podmínkách se předpokládá čas výstupu 3 - 4 hodiny. Účastníci, kteří na kopec trefí sami nebo vlastní systém GARMIN, mohou pochopitelně vystoupat individuelně a připojit se na vrchu.


J. Mánek alias Ještědman

Leave Comments

C
Komentujte jako první