Slavnosti slunovratu na Martinské stěně proběhly i za nepříznivého počasí

V sobotu dne 20. června 2015 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách opět konalo představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.


Na slavnostech vystoupilo divadlo Rolnička s dětským představením Ořechová pohádka, T. O. Jizerský bodlák předvedl ukázky skotských tanců a bluegrassová kapela Namodro zahrála pro dobrou náladu několika desítek návštěvníků, kteří se i přes ne zrovna ideální počasí na Martinskou stěnu vypravili. Před začátkem představení si mohli všichni malí návštěvníci projít pohádkový les, který byl připraven ve spolupráci s Turistickým oddílem Kletr. Vstup pro všechny byl již tradičně zcela zdarma. Konání akce bylo podpořeno z kulturního fondu statutárního města Liberec.


Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách a návštěvníky k ní zavede modrá turistická značka. V roce 2004 JJHS vyhlídku kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.


Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky. V současné době je prostor příležitostně využíván i Kateřinským sousedským divadlem.

Leave Comments

C
Komentujte jako první