Závody ve vynášení sudů piva na Ještěd 2017

V sobotu dne 23. 9. 2016 pořádal Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS) již čtrnáctý ročník závodů ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu v rámci oslav Ještědu. Závody se konají s jednou výjimkou pravidelně od roku 2003. Závody ve vynášení sudů piva spočívají jednoduše v tom, že závodníci vynášejí na zádech plné sudy piva od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Letos se podesáté konala i dámská kategorie této disciplíny s 15litrovými sudy a organizátoři navíc obnovili kategorii 30litrových sudů, která doplnila královskou kategorii 50litrových sudů. Poprvé se přidala také kategorie rodič s dítětem v krosně.


V mužské kategorii 50litrových sudů opět zvítězil vítěz posledních čtyř ročníků ve výborném čase 00:44:48 Zdeněk Pácha a zaostal tak za svým vlastním rekordem 00:37:00 z roku 2013. Druhý skončil Ondřej Pleštil a třetí byl Petr Schneider (vítěz úplně prvního ročníku z roku 2003). Dva účastníci v průběhu závodu vzdali.

V mužské kategorii 30litrových sudů zvítězil ostřílený závodník Milan Marhan v rekordním čase 00:33:43. Za ním následovali nováčci závodu Zdeněk Balšán, Ondřej Protiva, Ivan Kohut a Jan Kocourek.

V ženské kategorii zvítězila jediná ženská účastnice Markéta Baňková v čase 00:43:42.

Nová kategorie rodiče s dítětem v krosně má prvního rekordmana Martina Stezku. Ten vylétl na vrchol v neuvěřitelném čase 23 minut. Následovali ho Kateřina Krutská, Matěj Dunka, Pavel Jirásek a Štěpán Stejskal.

Ceny pro závodníky věnovala společnost Ještěd, s. r. o., – provozovatel hotelu Ještěd, České Radiokomunikace, a. s., a Liberecký kraj.

Leave Comments

C
Komentujte jako první